IMPLANTOLOGIE


Sănătatea orală este o parte integrantă a sănătății generale și trebuie să se regăsească printre prioritățile noastre. Cu toate acestea, deseori, amânarea vizitei la medicul dentist contribuie la o afectare și mai mare a sistemului masticator și chiar la pierderea dinților.

Absența dinților este direct legată de o calitate scăzută a vieții și este un obstacol pentru pacient în a se bucura de plinătatea sa.

La clinica stomatologică Dent ForL ife, ne bucurăm să avem medici chirurgi cu experiență, pregătiți să rezolve cazuri de la simplu la complex.

Am pariat întotdeauna pe tratamente si materiale de calitate, cu rezultate mai stabile și mai durabile în timp.

Ne axăm întotdeauna pe onestitate și transparență totală, iar dacă în urma diagnosticului și a evaluării pacientului, succesul pe care îl poate avea implantul, este scăzut, se recomandă pacientului o alta soluție care ne poate oferi un rezultat mai predictibil.


Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă o piesă din titan sau ceramică, ambele foarte biocompatibile, care odată inserat în cavitatea bucală, reprezintă o bază excelentă pe care elementul protetic se poate ancora. Implantul dentar este doar o parte din tratamentul complet, tratament care se compune din 3 părți:

1. Implantul în sine sau corpul - reprezintă șurubul care se inseră în os și care are funcția rădăcinii pe care se ancoreaza dintele artificil.
2. Stâlpul implantului sau interfața - este elementul care face conexiunea între implant și coroana dentară.
3. Coroana sau proteza dentară - este partea vizibilă a implantului, care înlocuiește dintele din cavitatea bucală a pacientului. Aceasta se poate fixa de implant, prin înșurubare sau prin cimentare.

...

PATIENT JOURNEY


Te-ai întrebat care este călătoria pacientului care necesită inserarea unui implant dentar sau ce pași trebuie urmați atunci când ai nevoie de un implant dentar?
Pentru a veni în ajutorul tău și a ințelege mai bine acest proces, o să vi-l prezentăm etapizat în următoarele rânduri.

Prima vizită:


În această etapă, medicul realizează consultația inițială pentru a putea stabili diagnosticul și pentru a putea vedea care sunt problemele pe care pacientul le prezintă. Se pot întâlni două situații:
1. Situația unui caz simplu, unde pacientul nu prezintă și alte probleme, astfel că medicul îi va cere să realizeze câteva investigații radiologice, pe baza cărora se va analiza și se va simula inserarea implantului dentar.
2. Situația cel mai frecvent întâlnită, unde pacientul prezintă și alte probleme dentare, astfel încât să necesite o abordare mai amplă. În acest caz va fi necesar ca pacientul să fie programat pentru etapă de evaluare generală, unde are loc achiziția de date pe baza cărora, medicii centrului dentar stabilesc cauza problemelor, diagnosticele și planul de tratament etapizat, împreună cu costurile aferente.

Realizarea CBT-ului


După realizarea CBCT-ului dentar, medicii evaluează oferta osoasă de care pacientul dispune și simulează plasarea implantului dentar. Aceasta manoperă este indispensabilă pentru a se putea realiza inserarea implantului.

Etapa chirurgicală


Următoarea etapă este etapa chirurgicală în care se va insera implantul dentar. În anumite situații, atunci când pacientul nu are suficient os pentru a se insera implantul dentar, pot fi necesare manopere suplimentare de adiții osoase și gingivale.

Descoperirea implantului


După perioada de osteointegrare (care poate varia in funcție de caz între 3 și 6 luni), urmează etapa de descoperire a implantului și aplicare a stâlpului protetic. Consecutiv acestei etape mai avem nevoie de aproximativ încă o lună pentru vindecarea gingiei, după care se poate realiza amprentarea/scanarea implantului, în vederea realizării coroanei pe implant.
For A Lifetime Of Smiles