PARODONTOLOGIE
Sănătatea orală este o parte integrantă a sănătății generale și trebuie să se regăsească printre prioritățile noastre. Cu toate acestea, deseori, amânarea vizitei la medicul dentist contribuie la o afectare și mai mare a sistemului masticator și chiar la pierderea dinților.
La clinica stomatologică Dent For Life aplicăm cele mai actuale și inovatoare protocoale pentru a efectua tratamentele parodontale.
Dr. Raț Daniel, specialistul nostru în parodontologie, împreună cu medicii care efectuează manoperele de igienizare, le explică pacienților pașii de urmat pentru o igienă orală adecvată, care să contribuie la îmbunătățirea sănătății generale.
În cadrul clinicii noastre, fiecare tratament parodontal începe cu un protocol de analiză, măsurare și diagnostic, scopul nostru fiind ca întotdeauna să menținem parodonțiul sănătos.
Ce sunt gingivita și parodontita?
Sângerarea gingiilor este unul din cele mai frecvente simptome ale populației. Deși multe persoane văd asta ca fiind ceva normal, în realitate sângerarea gingivală este începutul unei probleme de sănătate, care poartă numele de gingivită.
Gingivita reprezintă inflamația gingiilor și poate fi cauzată de igiena precară, de acumularea bacteriilor sau dezechilibrul hormonal, care poate afecta în special adolescenții și femeile însărcinate. Simptomele sale sunt inflamația și roșeața gingiei, însoțite de sângerare la efectuarea periajului dentar sau la ingerarea mâncărurilor dure.
Dacă gingivita este detectată la timp, ea este reversibilă, iar tratamentul acesteia este simplu și constă într-o igienizare dentară profesională. Continuitatea la domiciliu a unei igiene dentare corecte zilnice, adăugată la vizitele periodice la medicul stomatolog pentru revizuirea și controlul medical sunt ghidurile pentru prevenirea gingivitei.
Atunci când pacientul nu se prezintă la medic iar gingivita evoluează, apare așa numita boală parodontală sau parodontita. Tratamentul acesteia necesită ca prim pas un studiu pentru a determina cât de avansată este boala, lucru realizat prin intermediul radiografiilor și a fișei parodontale. În cazuri avansate este necesar să apelăm la chirurgia parodontală pentru a elimina această boală.
Caz clinic cu diagnostic de parodontită generalizată stadiul IV
Înainte de tratament
Se observă afectarea parodontală avansată, cu prezența secrețiilor purulente în cantitate foarte mare.
Pe parcursul tratamentului
Aceasta este situația obtinută după prima etapă de tratament parodontal. Observăm reușita tratamentului prin înlăturarea secrețiilor purulente, a edemului și prin aspectul mult îmbunătăit la nivel de parodontiu.
După tratament
După etapa de vindecare parodontală, pacienta a beneficiat și de tratament ortodontic, pentru a se putea corecta problemele estetice apărute secundar bolii parodontale.